top of page

Спирулина - Храната за всеки спортист!


Както вече знаем Спирулината е обявена за суперхраната на бъдещето! Да,точно така, това синьо зелено водорасло, което съдържа 60-75% протеин, както и само 4 ккал за 1 гр.

Големият брой витамини: витамин B комплекс (B1,B2,B3,B6,B12), Витамин Е, минерали и мекроелементи: Калций (Ca), Фосфор(P) , Калий (K), Натрий (Na), Желязо (Fe), Манган (Mn), Цинк (Zn), Магнезий (Mg), Мед (Cu), някои важни мастни киселини: линоленова киселина (GLA), алфа-линоленова киселина (ALA) и линолова киселина, както и незаменимите за човешкият организъм аминокиселини: метионин,фенилаланин,треонин,триптофан,лизин и добре познатите ни БЦАА (валин,левцин,изолевцин), заменимите аминокиселини:хистидин,аланин,аргинин,аспарагинова киселина,цистеин,глутаминова киселина,глицин,пролин,серин и тирозин са предпоставка за суперхраната на бъдещето.За разлика от твърдите клетъчни стени на растителните клетки, клетъчната стена на Спирулина е с по-добра усвояемост (91,5%), в сравнение с тази на повечето храни.

Спирулина също така се вписва много добре и в менютата на вегетарианците и веганите, тъй като има 2 пъти повече протеин от соята!

След всичко изброено по-горе,достигаме до извода, че използването на спирулина може да доведе само до подобряването на търсените резултати от всеки спортист. Тя е най-добрия заместител на богатите на холестерол меса и богатите на мазнини млечни продукти. Спирулина е отлична за всички ,които искат да контролират своето тегло,да се поддържат в добра форма и да повишат жизнения си тонус.

Добавете спирулина на прах или на паста към вашия любим предтренировъчен или следтренировъчен шейк и се почувствайте жизнени отново!


Избрани публикации
Скорошни постове
Архив
bottom of page